Välkommen

 

Jag ligger på klassrumsgolvet och målar på det stora spännpappret som vår lärare rullat ut på golvet i fyrans klassrum i min hemby, Pålkem, i Norrbottens inland. Jag känner glädjen av att hålla i en pensel pirra i kroppen. Det var visst alldeles nyss?

 

Lusten att måla driver mig fortfarande. Eftersom jag mestadels målar akvarell kallar jag mig akvarellist. Pigmentens inneboende egenskaper kommer till synes när jag målar med mycket vatten. Jag vet vad pigmenten kan åstadkomma, men det som lockar mig är det oförutsägbara. Det har blivit många separat- och grupputställningar sedan mitten på 1980-talet. Med jämna mellanrum har jag ägnat mig åt skrivande. Det var särskilt spännande att skriva min lic. avhandling om konstnären Arne Isacsson (2008). Många dagar gick också åt till att redigera de filmer som Kjell-Ove Grönlund och jag gjorde om konstnärerna Arne Isacsson (2007) och Georg Suttner (2010). I december 2017 var det release för boken Erling Johansson. Berättelser om liv och verk. Tecknaren. Målaren. Filmaren.Monumentalkonstnären på Gällivare museum.. Boken utgår från Erlings muntliga berättelser och tillsammans med fotografen Thord Nilsson och formgivaren Björn Dahlberg blev det en vacker bok. Boken JORDMÅN Akvareller Träsnitt Haiku utkom 2018 i samband med en utställning med samma titel på Gällivare museum.

 

Jag har rest och målat i många länder: England, Frankrike, Grekland, Holland, Indien, Island, Italien, Namibia, Norge, Spanien, Sydafrika, Turkiet och Ungern. I Namibia har jag varit flera längre perioder och Namibia har en särskilt plats i mitt hjärta och i mitt måleri.

 

I Ronneby fick jag motta Nordiska akvarellsällskapets Arne Isacsson pris 2007, så oväntat och roligt! Jag är medlem i Konstnärernas riksorganisation, KRO, sedan många år.

 
  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W
  • Google+ B&W
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now